sfeerbeeld

Wie doet wat

Tekstgrootte:

a- a+
 • Alerimus

  De Open Waard is een verzorgingshuis van Alerimus. Alerimus is de zorgaanbieder die zich met name richt op de bewoners van de gemeenten Oud-Beijerland en Cromstrijen. Alerimus bestaat uit de zorginstellingen de Open Waard in Oud-Beijerland en de Buitensluis in Numansdorp.

  Het uitgangspunt van Alerimus is ‘zorgen voor….’ zo breed mogelijk en altijd met oog voor kwaliteit van leven. Voor onze bewoners en cliënten betekent dit alle ruimte om het eigen leven in te vullen, waarbij iedereen zelf bepaalt wat voor hem of haar een goed leven is.

 • HW Wonen

  Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard is de thuisbasis van de woningcorporatie HW Wonen. Hier biedt de corporatie woningen en diensten aan die naadloos aansluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen en individuele woonwensen. HW Wonen is  een open maatschappelijke organisatie en is betrokken bij de Hoeksche Waard. HW Wonen voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor goede en betaalbare huisvesting, maar ook voor de kwaliteit van wonen en leven. HW Wonen is een belangrijke partner van de gemeenten in de Hoeksche Waard bij het realiseren van (sociale) woningbouw en maatschappelijk vastgoed. HW Wonen werkt intensief samen met de gemeente Oud-Beijerland en de zorginstellingen aan de totstandkoming van de twee woonzorgcentra Open Waard en Rembrandt in Oud-Beijerland.

 • Gemeente Oud-Beijerland

  Oud-Beijerland heeft op het gebied van wonen, winkelen, werken en onderwijs een centrumfunctie in de Hoeksche Waard. Gemeente Oud-Beijerland ondersteunt dan ook de samenwerking van de woningcorporaties (HW Wonen en SOR) en zorginstellingen (Alerimus en Zorgwaard) om samen het aanbod in de woonzorgzones te communiceren via deze website.

  Heeft u vragen over wonen, zorg en welzijn? Wilt u contact leggen met onze ouderenadviseur? Of wilt u zich inschrijven in Oud-Beijerland? Kom dan naar onze gemeentewinkel of ons zorgloket.

 • SOR

  Al vanaf 1986 zet woningcorporatie SOR zich in voor comfortabel wonen voor levensgenieters vanaf 50 jaar in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard. In meerdere opzichten een veelkleurig werkgebied: mensen met verschillende achtergronden, diverse culturen, soms een stedelijk, dan weer een dorps karakter.

  We richten ons op senioren die, nu of later, ondersteuning nodig hebben in het wonen en die ondersteuning in hun eigen woning willen ontvangen. De woningen die SOR levert zijn ruim en comfortabel. Bovendien hebben deze een goede prijs-kwaliteitverhouding. In samenwerking met professionele partijen organiseren wij aanvullende woon- en zorgdiensten. Aan u de keuze uit diverse combinaties van wonen, service en dienstverlening.

  • betaalbare appartementen met sociale huur- en vrije sectorhuurprijzen
  • dicht bij winkels, openbaar vervoer en voorzieningen
  • aanvullende service en dienstverlening naar behoefte
 • Zorgwaard

  Welkom bij Zorgwaard, de protestants-christelijke woonzorgorganisatie in de Hoeksche Waard. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan zorg- en dienstverlening, thuis bij de cliënt of in één van onze, bijna allemaal nieuwe, locaties die verspreid staan over de Hoeksche Waard.

  U kunt bij ons o.a. terecht voor:

  • Thuiszorg (huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en verpleging)
  • Revalidatie
  • Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, dieetadvisering
  • Verpleeghuiszorg
  • Kleinschalig wonen voor dementerenden
Dorpse charme. Stadse Alure